Guldklimpar Kungsholmen

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!

Förskolan Guldklimpar ligger i hjärtat av underbara Kungsholmen.

 

Namnet Guldklimpar speglar vår barnsyn. Alla barn är guldklimpar och det mest värdefulla vi har. I vår verksamhet förstår alla barn sitt eget unika värde och skiner som det guld de är.

 

Förskolan Guldklimpar utgår helt och hållet från barnens behov. Med Läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en verksamhet som utgår från de behov av stimulans och utveckling som just våra barn har. Genom att ha förskollärare och barnskötare med olika erfarenheter och flera utbildningar så ger vi barnen fantastiska möjligheter att få precis den stimulans de behöver. Enligt Reggio Emilia filosofin har barn 100 språk men vi tar ifrån dem 99. På förskolan Guldklimpar tar vi inte ifrån barnen någonting. Vi ger dem möjligheter att utveckla alla sina förmågor.

Inne- och utemiljö

Förskolan ligger mitt på vackra Kungsholmen. Vi har rymliga, ljusa lokaler och stora ytor som ger barnen möjlighet till olika aktiviteter inomhus. Vi har bl a ett stort rörelserum och en rymlig ateljé.

 

Guldklimpar har en egen gård vilket gör att barnen enkelt får tillgång till mycket utevistelse varje dag. Vi använder oss även av närliggande parker och den natur som finns i närmiljön. Eftersom vi har nära till vår andra förskola Guldklimpar Äppelbo som ligger mitt i natursköna Äppelviken i Bromma så är det ett naturligt utflyktsmål. Det tar bara 15 minuter för oss att komma dit och där har vi tillgång till en stor naturgård samt en vacker skog där vi kan upptäcka naturen tillsammans.

Kost och Måltider

Förskolan har eget kök och egen kock som lagar alla måltider från grunden och vi satsar på ekologiska råvaror. För oss är det viktigt att alla barn får en positiv upplevelse kring maten och att de får möjlighet att prova på många olika maträtter. Hälsosam mat är nyckeln till ett hälsosamt liv.

 

Mejla biträdande rektor Jonas Djäken på mejladressen nedan för att boka visning.

bitrrektor@guldklimpar.se

Äventyrarna/Sökarna

Forskarna

Kontakta Guldklimpar Kungsholmen

Rektor/skolchef Josefine Wretborn

073-535 14 25

rektor@guldklimpar.se

 

Biträdande rektor Jonas Djäken

076-316 30 83

bitrrektor@guldklimpar.se

 

Platschef Sandra Raskovic

073-506 41 97

platschefkungsholmen@guldklimpar.se