Guldklimpar Kungsholmen

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!

Förskolan Guldklimpar Kungsholmen ligger i hjärtat av underbara Kungsholmen.
Namnet Guldklimpar speglar vår barnsyn. Alla barn är guldklimpar och det mest värdefulla vi har. I vår verksamhet förstår alla barn sitt eget unika värde och skiner som det guld de är.
Guldklimpars förskolor utgår helt och hållet från barnens behov. Med Läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en verksamhet som utgår från de behov av stimulans och utveckling som just våra barn har. Genom att ha förskollärare och barnskötare med olika erfarenheter och flera utbildningar så ger vi barnen fantastiska möjligheter att få precis den stimulans de behöver. Enligt Reggio Emilia filosofin har barn 100 språk men vi tar ifrån dem 99. På förskolan Guldklimpar tar vi inte ifrån barnen någonting. Vi ger dem möjligheter att utveckla alla sina förmågor.

Pedagogerna på Guldklimpars förskolor lägger stort värde i att bidra till barnens egen mognad och utveckling inom de olika områden som berörs i enlighet med läroplanen. Barngrupperna delas in efter både i åldrar och i intressegrupper och arbetet tillsammans med barnen på Guldklimpars förskolor sker utifrån olika projekt som väljs ut efter barnens intressen.

Kontakta Guldklimpar Kungsholmen

Rektor/skolchef Josefine Wretborn
073-535 14 25
rektor@guldklimpar.se

Biträdande rektor Jonas Djäken
076-316 30 83
bitrrektor@guldklimpar.se

Platschef Katriina Kyllönen
073-506 41 97
bitrrektor@guldklimpar.se

Adress
Guldklimpar
Fridhemsgatan 42 B
112 40 Stockholm

Barnens intressen är av självklar vikt när personal och barn tillsammans försöker upptäcka världen runt omkring, med hjälp av media, litteratur, våra egna olika kunskaper och studiebesök. Guldklimpar Kungsholmen har dessutom en egen rymlig gård vilket ger barnen stor möjlighet till fantasi och lek och uppmuntrar till upptäcktsfärd på gården. Barnen får möjlighet att under åren på Guldklimpars förskolor ta del av, musik, dans, rörelse, dramatik, färg och form, matematik och språk i olika former som en del av den löpande verksamheten på Förskolan. Med hjälp av Stockholms kulturliv i form av teater och musik kommer arbetet vi gör tillsammans också att beröra olika kulturer som finns i världen genom att ”resa i fantasin” och besöka andra länder, deras mat, språk och kultur.

Att dokumentera barnens utveckling är en återkommande och viktig del i arbetet på Guldklimpars förskolor. Detta görs med bilder på barnens aktiviteter som visas upp via appen Tyra och informationsbrev varannan vecka, men också genom utställningar på väggar och hyllor I Tyra appen finns också barnens egna portfolio.

Uppmärksamhet och trygghet för varje barn – varje dag

Utifrån ovanstående skapar pedagogerna på Guldklimpars förskolor trygghet och uppmärksammar varje barn varje dag. Att lära barnen att själva ta ansvar och att vara stolta för vilka dom är är ständigt återkommande och viktig del i pedagogernas arbete på Guldklimpars förskolor.
Hos oss skapas grunden för att barnen ska känna sig trygga i sig själva och stå för det dom vill och lära sig uttrycka detta till sin omgivning. Genom att finnas till i barnens närhet och stötta i leken tar personalen ansvar för att alla barn får denna uppmuntran.

Kost och måltider

För oss är det viktigt att alla barn får en positiv upplevelse kring maten och att de får möjlighet att prova på många olika maträtter. Hälsosam mat är nyckeln till ett hälsosamt liv och varje måltid är en källa till ny kunskap. Vår måltidspedagogik innebär att barnen får lära sig om hållbarhet, utveckla sitt språk och sin matematiska förmåga osv. Vid varje måltid serveras många grönsaker i olika färger, maten ska vara både vacker och god.

Inne- och utemiljö

Förskolan ligger mitt på vackra Kungsholmen. Vi har rymliga, ljusa lokaler och stora ytor som ger barnen möjlighet till olika aktiviteter inomhus. Vi har bl a ett stort rörelserum och en rymlig ateljé.

Guldklimpar har en egen gård vilket gör att barnen enkelt får tillgång till mycket utevistelse varje dag. På gården odlar vi våra egna grönsaker som vår kock sedan serverar till lunch och mellanmål. Vi använder oss även av närliggande parker och den natur som finns i närmiljön.

Eftersom vi har nära till vår andra förskola Guldklimpar Äppelbo som ligger mitt i natursköna Äppelviken i Bromma så är det ett naturligt utflyktsmål. Det tar bara 15 minuter för oss att komma dit och där har vi tillgång till en stor naturgård samt en vacker skog där vi kan upptäcka naturen tillsammans.

Guldklimpars målområden

Guldklimpars största målområden 2024 är språkutveckling, hållbar utveckling och pedagogiska miljöer. Dessa områden bryter varje förskola ner och konkretiserar den på det sätt som deras barngrupper har behov av. Pedagogerna får utbildning inom alla dessa områden under höstterminen.

Visningar

Mejla biträdande rektor Jonas Djäken på mejladressen nedan för att boka visning.
bitrrektor@guldklimpar.se

Silverpäronet

Guldäpplet

Kontakta oss på Guldklimpar använd formuläret nedan

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!