Guldklimpar Äppelbo

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!

Förskolan Guldklimpar Äppelbo ligger i natursköna Äppelviken ett stenkast från tvärbanan.
Namnet Guldklimpar speglar vår barnsyn. Alla barn är guldklimpar och det mest värdefulla vi har. I vår verksamhet förstår varje barn sitt eget unika värde och skiner som det guld de är.
Guldklimpars förskolor utgår helt och hållet utifrån barnens behov. Med Läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en verksamhet som utgår från de behov av stimulans och utveckling som just våra barn har. Genom att ha förskollärare och barnskötare med olika erfarenheter och flera utbildningar så ger vi barnen fantastiska möjligheter att få precis den stimulans de behöver. Enligt Reggio Emilia filosofin har barn 100 språk men vi tar ifrån dem 99. På Guldklimpars förskolor tar vi inte ifrån barnen någonting. Vi ger dem möjlighet att utveckla alla sina förmågor.

Pedagogerna på Guldklimpars förskolor lägger stort värde i att bidra till barnens egen mognad och utveckling inom de olika områden som berörs i enlighet med läroplanen. Barngrupperna delas in efter både i åldrar och i intressegrupper och arbetet tillsammans med barnen på Förskolan Äppelbo sker utifrån olika projekt som väljs ut efter barnens intressen.

Barnens intressen är av självklar vikt när personal och barn tillsammans försöker upptäcka världen runt omkring, med hjälp av media, litteratur, våra egna olika kunskaper och studiebesök. Äppelbo ligger dessutom på en naturtomt vilket ger barnen stor möjlighet till fantasi och lek och uppmuntrar till upptäcktsfärd över ”bergen” på tomten. Barnen får möjlighet att under åren på Äppelbo ta del av, musik, dans, rörelse, dramatik, färg och form, matematik och språk i olika former som en del av den löpande verksamheten på Förskolan. Med hjälp av Stockholms kulturliv i form av teater och musik kommer arbetet vi gör tillsammans också att beröra olika kulturer som finns i världen genom att ”resa i fantasin” och besöka andra länder, deras mat, språk och kultur.

Kontakta Guldklimpar Äppelbo

Rektor/skolchef Josefine Wretborn
073-535 14 25
rektor@guldklimpar.se

Biträdande rektor Jonas Djäken
076-316 30 83
bitrrektor@guldklimpar.se

Platschef Rebecca Brännström
073-529 71 43
platschefappelbo@guldklimpar.se

Adress
Guldklimpar Äppelbo
Runda vägen 50
167 51 Bromma

Att dokumentera barnens utveckling är en återkommande och viktig del i arbetet på Förskolan Äppelbo. Detta görs med bilder på barnens aktiviteter som visas upp via appen Tyra och informationsbrev varannan vecka, men också genom utställningar på väggar och hyllor I Tyra appen finns också barnens egna portfolio.

Uppmärksamhet och trygghet för varje barn – varje dag

Utifrån ovanstående vill personalen på Förskolan Äppelbo skapa trygghet och ha möjlighet att uppmärksamma varje barn varje dag. Att lära barnen att själva ta ansvar och att vara stolta för vilka dom är är ständigt återkommande och viktig del i personalens arbetet på Förskolan Äppelbo.
Hos oss skapas grunden för att barnen ska känna sig trygga i sig själva och stå för det dom vill och lära sig uttrycka detta till sin omgivning. Genom att finnas till i barnens närhet och stötta i leken tar personalen ansvar för att alla barn får denna uppmuntran.

Kost och måltider

För oss är det viktigt att alla barn får en positiv upplevelse kring maten och att de får möjlighet att prova på många olika maträtter. Hälsosam mat är nyckeln till ett hälsosamt liv. Varje måltid är en källa till ny kunskap. Vår måltidspedagogik innebär att barnen får lära sig om hållbarhet, utveckla sitt språk och sin matematiska förmåga osv.

Inne- och utemiljö

Förskolan ligger i en ljus fristående villa med en stor härlig grön gård som uppmuntrar till kreativ lek och rörelse. Gården är en naturgård med både plana ytor och bergsknallar att klättra på. Vi har nära till skogen dit vi ofta går. På gården odlar vi våra egna grönsaker som vi sedan serverar till lunch och mellanmål.

Villan består av två våningar med en avdelning på varje våning. Avdelningarna är ljusa och fina och materialet är anpassat utifrån barnens behov av lek och stimulans.

Guldklimpars målområden

Guldklimpars största målområden 2024 är språkutveckling, hållbar utveckling och pedagogiska miljöer. Dessa områden bryter varje förskola ner och konkretiserar den på det sätt som deras barngrupper har behov av. Pedagogerna får utbildning inom alla dessa områden under året.

Visningar

Äppelbos platschef Rebecca Brännström har visning kl.9.30 sista torsdagen varje månad. Mejla Rebecca på mejladressen nedan för att boka plats på visningen.
platschefappelbo@guldklimpar.se

Gröna äpplet

Röda äpplet

Kontakta oss på Guldklimpar använd formuläret nedan

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!