Guldklimpar Trekanten

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!

Den 31 januari 2022 öppnade Guldklimpar förskolan Guldklimpar Trekanten på Lövholmsvägen 23. Vi har tre avdelningar, två yngrebarnsavdelningar och en äldrebarnsavdelning.
Guldklimpar tror på det småskaliga för yngre barn och satsar på trygghet och nära relationer i det lilla formatet.
Guldklimpar Trekanten arbetar mycket med vi gruppdynamik och att skapa hållbara relationer. Barns inflytande och integritet är en viktig del i det arbetet.

Förskolan Guldklimpar Trekanten ligger vid stranden av den vackra sjön Trekanten.
Namnet Guldklimpar speglar vår barnsyn. Alla barn är guldklimpar och det mest värdefulla vi har. I vår verksamhet förstår alla barn sitt eget unika värde och skiner som det guld de är.
Guldklimpars förskolor utgår helt och hållet från barnens behov. Med Läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en verksamhet som utgår från de behov av stimulans och utveckling som just våra barn har. Genom att ha förskollärare och barnskötare med olika erfarenheter och flera utbildningar så ger vi barnen fantastiska möjligheter att få precis den stimulans de behöver. Enligt Reggio Emilia filosofin har barn 100 språk men vi tar ifrån dem 99. På förskolan Guldklimpar tar vi inte ifrån barnen någonting. Vi ger dem möjligheter att utveckla alla sina förmågor.

Pedagogerna på Guldklimpars förskolor lägger stort värde i att bidra till barnens egen mognad och utveckling inom de olika områden som berörs i enlighet med läroplanen. Barngrupperna delas in efter både i åldrar och i intressegrupper och arbetet tillsammans med barnen på Guldklimpars förskolor sker utifrån olika projekt som väljs ut efter barnens intressen.

Kontakta Guldklimpar Trekanten

Rektor/skolchef Josefine Wretborn
073-535 14 25
rektor@guldklimpar.se

Biträdande rektor Jonas Djäken
076-316 30 83
bitrrektor@guldklimpar.se

Platschef
Trixie Karlberg
073-539 43 28
platscheftrekanten@guldklimpar.se

Adress
Guldklimpar Trekanten
Lövholmsvägen 23 B
117 65 Stockholm

Barnens intressen är av självklar vikt när personal och barn tillsammans försöker upptäcka världen runt omkring, med hjälp av media, litteratur, våra egna olika kunskaper och studiebesök. Guldklimpar har dessutom en egen rymlig gård vilket ger barnen stor möjlighet till fantasi och lek och uppmuntrar till upptäcktsfärd på gården. Barnen får möjlighet att under åren på Guldklimpar ta del av, musik, dans, rörelse, dramatik, färg och form, matematik och språk i olika former som en del av den löpande verksamheten på Förskolan. Med hjälp av Stockholms kulturliv i form av teater och musik kommer arbetet vi gör tillsammans också att beröra olika kulturer som finns i världen genom att ”resa i fantasin” och besöka andra länder, deras mat, språk och kultur.

Att dokumentera barnens utveckling är en återkommande och viktig del i arbetet på Guldklimpars förskolor. Detta görs med bilder på barnens aktiviteter som visas upp via appen Tyra och informationsbrev varannan vecka, men också genom utställningar på väggar och hyllor I Tyra appen finns också barnens egna portfolio.

Uppmärksamhet och trygghet för varje barn – varje dag

Utifrån ovanstående skapar pedagogerna på Guldklimpars förskolor trygghet och möjlighet att uppmärksamma varje barn varje dag. Att lära barnen att själva ta ansvar och att vara stolta för vilka dom är är ständigt återkommande och viktig del i personalens arbetet på Guldklimpars förskolor.
Hos oss skapas grunden för att barnen ska känna sig trygga i sig själva och stå för det dom vill och lära sig uttrycka detta till sin omgivning. Genom att finnas till i barnens närhet och stötta i leken tar personalen ansvar för att alla barn får denna uppmuntran.

Kost och måltider

Guldklimpars förskolor satsar på ekologiska råvaror och serverar hälsosam mat varje dag. När vi åker på heldagsutflykter packar vi med oss lunchen och äter den på något av våra utflyktsmål.
För oss är det viktigt att alla barn får en positiv upplevelse kring maten och att de får möjlighet att prova på många olika maträtter. Hälsosam mat är nyckeln till ett hälsosamt liv.

Inne- och utemiljö

Förskolan ligger vid sjön Trekantens strand. Vi har rymliga, nyrenoverade, ljusa lokaler och stora ytor som ger barnen möjlighet till olika aktiviteter inomhus. Pedagogerna skapar lärmiljöer som lockar barnen till lek och lärande.

Guldklimpar Trekanten har en egen gård vilket gör att barnen enkelt får tillgång till mycket utevistelse varje dag. Vi använder oss även av närliggande parker och den natur som finns i närmiljön. Eftersom vi har nära till vår andra förskola Guldklimpar Leklabbet som ligger i Sickla i Nacka så är det ett naturligt utflyktsmål.

Det tar bara 15 minuter för oss att komma dit och där har vi tillgång till en stor gård samt vackra naturområden där vi kan upptäcka naturen tillsammans.

Guldklimpars målområden

Guldklimpars största målområden 2024 är språkutveckling, hållbar utveckling och pedagogiska miljöer. Dessa områden bryter varje förskola ner och konkretiserar den på det sätt som deras barngrupper har behov av.

Om ni är intresserade av att komma på visning av vår förskola mejla bitrrektor@guldklimpar.se så bokar vi in ett besök så snart det är möjligt.

Utemiljö

Innemiljö

Kontakta oss på Guldklimpar använd formuläret nedan

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!